Ödem Nasıl Atılır? Pratik ve Etkili Ödem Attırıcı Çay Tarifleri

ödem atma yolları, ödem attıran çaylar, ödem nasıl oluşur

Ödemler; el ve ayaklarda, kimi zaman yüzde ve hatta iç organlarda suyun birikmesi sonucu oluşan şişkinliklerdir. Ödemler çeşitli sebeplerden ortaya çıkabilirler. Bu nedenlerin başında beslenme şekli gelmektedir. Peki ödemlerden nasıl kurtulabiliriz? İşte ödem atmanıza yardımcı olacak bazı bitki çayı tarifleri:

  1. Karanfilli Yeşil Çay

Yeşil çay ödem atmaya yardımcı olan bitkilerin başında gelmektedir. Bu çay için gereken malzemeler; 1 tutam kadar mısır püskülü, 7-8 adet kiraz sapı, 5-6 adet maydanoz sapı, 1 poşet yeşil çay, 2 adet karanfil ve 2 bardak kadar su.

2 bardak suyu kaynatın ve ardından kalan malzemeleri kaynamış suyun içerisine ekleyin. Yaklaşık 4-5 dakika kadar kaynattıktan sonra demlenmesini bekleyin, süzün ve ılık bir şekilde tüketin.ödem atma yolları, ödem attıran çaylar, ödem nasıl oluşur

  1. Elmalı Adaçayı

Adayı çayı da ödem atmanıza yardımcı olacak bitkiler arasındadır. Bu çay için gereken malzemeler; 1 adet orta boy yeşil elma, 1 adet limon, 1 adet çubuk tarçın, yarım çay kaşığı kadar karabiber, 4 adet karanfil, 1 çay kaşığı biberiye, 1 tatlı kaşığı adaçayı ve 1 litre kadar su.

Elma ve limonu iyice yıkayıp kabuklarını soymadan dilimleyin ve bir demliğe koyun. Ardından kalan malzemeleri ilave edin. 5 dakika kadar kaynattıktan sonra süzerek tüketebilirsiniz.

  1. Karahindiba Çayı

Karahindiba çayı güçlü bir antioksidan olmakla birlikte ödem attırıcıdır. Tokluk hissi yaratmasıyla da diyet listelerinde sıkça yer alır. Bu çay için gereken malzemeler; 1 tatlı kaşığı karahindiba çayı, 2 adet karanfil ve 1 su bardağı sudur. Su ve karahindibayı bir demlikte kaynattıktan sonra süzün ve içerisinde karanfili ekleyin. Ilındıktan sonra tüketebilirsiniz.

Ödem atmak için bu çayları tüketebileceğiniz gibi günlük rutininizde de bazı değişiklikler yapabilirsiniz. Özellikle gün içerisinde bolca su tüketmelisiniz. Ancak bu suyu güne yayarak tüketmelisiniz. Bununla birlikte uykunuzu tam olarak almalısınız. Tuzlu yemekler, hazır gıdalar ve turşu gibi fermente besinler fazla tüketmemelisiniz. Son olarak siyah çay ve kahve tüketimine de dikkat etmelisiniz. Aşırıdan kaçınmalısınız.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*