Yılbaşı Gecesinde Nasıl Beslenmeli?

yışbaşında beslenme, yılbaşı gecesi beslenme, yılbaşı gecesi neler yenmeli

Yılbaşı gecesi çoğu insanın tüm hünerlerini gösteren çok güzel sofralar hazırlıyacagını kaydeden Anadolu Sağlık Merkezi Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, şunları söyledi: Kendinize bir ziyafet ödülü. Çünkü özel günlerde biraz yürürseniz canınız yanmaz. Diyetle ilgili bir hastalığınız yoksa. Bu nedenle kişisel tavsiyelerde bulunmak gerekir. Özellikle şeker hastalığı, tansiyon, kalp hastalığı veya böbrek hastalığı gibi özel beslenme gerektiren durumlarda dikkatli olunmalıdır. Aynı tıbbi durum genellikle kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Bu insanlar için günlük yetersiz beslenme bile sorunlara neden olabilir ”dedi.yışbaşında beslenme, yılbaşı gecesi beslenme, yılbaşı gecesi neler yenmeli

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, sağlıklı insanlar için şu yeni yıl tavsiyelerini verdi:

Hafif kahvaltı ve öğle yemeği yiyin. Belki sadece öğlen dengeli bir kahvaltı yapıp, akşam yemeğinden hemen önce biraz ceviz / fındık / badem + meyve kapabilirsiniz.

Metabolizmanızı hızlandırmak ve bağırsaklarınızı sağlıklı tutmak için gün boyunca 2 litre su için.

Akşam yemeğinden yarım saat önce 2-3 çatal ev yapımı lahana turşusu yiyin. Midenin asitliği yükselir ve sindirime daha hazır hale gelirsiniz.

Fırında pişmiş hindi / et / tavuk / balık, akşam yemeği için ana yemek olabilir.

Ceviz ve biraz şeker ile antioksidan bakımından zengin balkabağı pişirebilirsiniz.

Gün boyunca 1-2 parça meyve yiyin. Yemeklerden sonra ve özellikle geç meyve tavsiye etmiyoruz.

Ekşi veya şekerli içecekler önermiyoruz. Sade soda ve taze meyve suları içebilirsiniz ama içmemeye çalışın. Çünkü yiyeceklerden sıvı tüketmek sindirimi zorlaştırabilir.

Yılbaşı sofralarından kalkmıyorsunuz, uzun süren bir yemek yeme süreci var. Böylece iyi çiğneyerek ve bu zamanı yavaş tüketerek bu zamanı daha iyi değerlendirebilir ve sindiriminizi zorlamayabilirsiniz. Takip eden saatlerde fındık, çay ve kahve dikkat dağıtıcı olabilir. Çiğ ceviz, fındık, badem ve kabak çekirdeği, kurutulmuş meyveler için en iyi seçeneklerden bazılarıdır. Kestaneyi unutma. Lif içeriği yüksek olan kestane, bağırsak ve kalp sağlığı için önemlidir. Burada yine miktarlara çok dikkat etmeliyiz. 1 küçük kaseyi aşmamakta fayda var.

Atıştırmalıklar ve salatalar sağlıklı hale getirilebilir

Serpilmiş mezelerin / salataların sağlıklı olabileceğinin altını çizen beslenme ve diyet uzmanı Tuba Örnek, “Renkli sebzeler kullanın, baharatlı yoğurt ve sarımsakla karıştırabilirsiniz ama mayonezle karıştırmayın. Sindirim sisteminize yardımcı olması için salatalara kırmızı pancar, avokado ve turşu da ekleyebilirsiniz. Sebzelerin yanı sıra nohut, fasulye ve yeşil mercimekli salata da yapabilirsiniz. Sızma zeytinyağı, sirke ve limon için dikkat edin. Humus ve piyaz gibi baklagiller soğuyabilir. Tahılları ve unlu ürünleri (pirinç, makarna ve unlu mamuller gibi) küçük porsiyonlarda saklayın. Bu seçimi yapacaksanız çorbayı içmeyin. Sebzeli unlu mamuller ve unlu mamuller nispeten iyi seçenekler olabilir. Örneğin pırasa hamuru yapabilirsiniz. Pırasayı ince ince doğrayın. Biraz yağ ile tavada hafifçe kızartın. Soğuduktan sonra 2 yumurta, 1 tatlı kaşığı yoğurt, tuz, kabartma tozu, 2 tatlı kaşığı yulaf ezmesi, 1 tatlı kaşığı beyaz peynir ve istenilen baharatları ekleyip karıştırın. Borca dökülebilir ve fırında pişirilebilir. Pırasa bağırsaklardaki değerli bir probiyotik kaynağıdır ”dedi.

Yılbaşı gecesi aşırıya kaçanlar için öneriler

Yılbaşı gecesi aşırı kabul edilirse ertesi gün ve ertesi gün veya iki gün hafif yemek yemenin önemli olduğunu söyleyen beslenme ve diyet uzmanı Tuba Örnek, “Ertesi gün sabah kalktığınızda, Suyunuza 1 çorba kaşığı su ekleyin, bir kaşık dolusu ev yapımı sirke ve iç. Kahvaltınızı bir kenara bırakın ve 1 dilim ekmeği geçmeden tam tahıllı ekmek, peynir, yumurta ve salata yiyin. Atıştırmalık olarak meyve veya smoothie yiyebilirsiniz. Detoks içeceği için kereviz, salatalık, zerdeçal, limon ve maydanoz karışımı yapabilirsiniz. Meyveniz olarak ananası seçmek şişmeyi azaltmaya yardımcı olacaktır. Akşam yemeğini sebze / salata ve yoğurtla bitirin. Yine her zaman olduğu gibi bol su için. Sindirim için rezene, papatya, melisa, misket limonu ve zencefilden yapılmış çayı kullanabilirsiniz. Günde 2-3 bardak tüketebilirsiniz. Açıkça bu bitkileri almayın. Güvenilir markaları poşet çay olarak kullanabilir veya eczanelerde ilaçlı ve organik bitki çayları bulabilirsiniz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*