boyun fıtığı, boyun fıtığı tedavisi, boyun fıtığı nedir

Boyun Fıtığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Vücudun dik durmasını sağlayan omurga, içinden omuriliğin geçtiği omur adı verilen 33 kemikten oluşur. Omurlar yumuşak bir disk ve iki yüzeysel eklem ile birbirine bağlanır. Sert bağ dokusundan oluşan disk, bir omuru diğerine bağlayan en önemli yapıdır.boyun fıtığı, boyun fıtığı tedavisi, boyun fıtığı nedir

Diskin içinde, bir amortisör olarak omurlar üzerindeki baskıyı karşılayan kıkırdaklı doku bulunur.

Kaslar kasılır ve bu bağlar anormal veya ters hareketler veya ağır kaldırma gibi hareketlerle sıkıştırılır. Ek olarak, yaşla birlikte diskin merkezi nem kaybeder ve bu da diski daha önce olduğu gibi tamponlayamaz.

Bir disk bu nedenlerle hasar gördüğünde, dış tabakası da yırtılabilir ve diskin içindeki kıkırdak doku, dış tabakadaki yırtıktan çıkarak sinirlerin ve omuriliğin bulunduğu boşluğa çıkıntı yapar. Bu durum boyun fıtığına neden olur. Bu taşma, kol ve omurilikteki sinirlere baskı uyguladığından çeşitli şikayetlere neden olur.

Bel fıtığı nedir?

Serviks fıtığı Yaşlandıkça diskteki yaralanma, şekil bozukluğu, kazalar veya merkezi su içeriğinin kaybı, diskin daha önce olduğu gibi tamponlama işlevini yerine getirememesine neden olabilir.

Disk kırılmaya devam ettikçe dış katman da yırtılabilir ve diskin merkezi dış katmandan kopar ve sinirlerin ve omuriliğin bulunduğu boşluğa dökülerek boyun fıtığına neden olur.

Boynumuz 7 omurdan oluşur ve omurlar arasında hareket etmemizi sağlayan diskler vardır. Bir omuru diğerine bağlayan en önemli yapı olan disk, güçlü bağ dokusundan yapılır ve omurlar arasında amortisör görevi görür.

Disk ve faset eklemler omurların hareket etmesine izin vererek boyun ve sırtın esnemesine veya dönmesine izin verir. Disk, annulus fibrosus adı verilen sert bir dış katmandan ve nükleus pulposus adı verilen jöle benzeri bir merkezden oluşur.BV

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir